AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

30 Maart naar de Regering in Den Haag

Beste Leden en geïnteresseerde ondernemers van PostNL, DPD, GLS, DHL, UPS, TNT en overigen,
 
Wij strijden voor een ‘gezonde Vervoerssector’.  Een sector waarin iedere Chauffeur met plezier en een eerlijke beloning zijn/haar werk kan doen EN een sector waarin iedere ondernemer zijn/haar personeel dit ook kan bieden en daarbij nog een normale boterham eraan overhoudt.
 
Daarom willen wij alle Koeriers en Subcontractors oproepen om deel te nemen aan de stoet naar- en de bijeenkomst in- Den Haag (Binnenhof), georganiseerd door FNV Transport & Logistiek en SubcoPartners.
 
We hebben Vice-Premier Lodewijk Asscher gevraagd om onze petitie in ontvangst te nemen namens de Regering.
 
Wij willen benadrukken dat dit géén “staking” is, uw personeel mag/moet gewoon hun werk doen.
 
Meld u nu aan via de aanmeldmodule op voorpagina van www.subcopartners.nl 

Dit gaan we 30 maart doen:

We gaan met zoveel mogelijk pakketbezorgers, mét zo veel mogelijk bussen, in colonne naar Den Haag.

We verzamelen vanaf 9.30 uur bij AC Restaurant (Autogrill) “De Meern”, aan de A12 tussen Gouda en Utrecht. We rijden rond 11.30u. in colonne over de A12 naar Den Haag, om zoveel mogelijk aandacht te trekken.

In Den Haag gaan we naar het “Ministerie van Sociale Zaken” Daar roepen we de regering op een ludieke manier op haar verantwoordelijkheid te pakken. Op het podium leggen we aan de regering en de pers uit welke problemen moeten worden opgelost in de pakkettensector. Vice Premier Asscher zal hier om 12.45u. onze petitie in ontvangst nemen.

Wat gaan we in Den Haag vragen?

  1. Er moet gewerkt worden aan een gezonde pakkettenbranche, waarin mensen een normale boterham kunnen verdienen. Nu zijn de tarieven te laag in de hele branche. Het is van de gekke dat in een groeimarkt onze tarieven continue onder druk staan. En dat terwijl er steeds meer pakketten worden bezorgd! Er moet gewerkt worden aan een gezonde markt, waarin iedereen een boterham kan verdienen. Niet alleen de grote pakketbedrijven en hun opdrachtgevers (webwinkels).
  2. Subcontractors, of het nou zzp-ers of zmp-ers zijn, hebben geen macht om bij de grote pakketbedrijven betere tarieven te bedingen. Dan is het: Voor jou tien anderen. Een echte ondernemer kan onderhandelen over zijn tarieven. Tarieven waar je van kunt leven, niet overleven! Je wordt geacht steeds maar weer constructies te verzinnen (jouw risico) – welke dan weer de norm worden voor iedereen – want, “hij kan het ook voor die prijs”.
  3. Veel zzp-ers zijn wellicht schijnzelfstandigen. Alles moet volgens de regels van de opdrachtgever. Andere klanten zoeken kan niet. Daar houd je geen tijd voor over. Intussen neem je wel de risico’s die horen bij een ondernemer: de lease van een bus bijvoorbeeld. Je bent net een werknemer die alle risico’s van een ondernemer heeft. Zonder ontslagbescherming, verzekering of pensioenopbouw. Daarbij lopen ze 5 jaar het risico om achteraf door de belastingdienst aangeslagen te worden door loonheffingen en dergelijke, de VAR geeft alleen de opdrachtgever zekerheid. De lage tarieven voor deze groep zijn anderzijds weer het probleem voor de concurrenten. We willen dat dit wordt opgelost.
  4. Of je nu ondernemer bent of werknemer, de afgelopen jaren heb je laten zien dat je dit werk kunt. Wat er ook gebeurt, het bezorgen van pakketten moet gedaan worden door de mensen die dat nu ook doen. Geef ons de zekerheid dat we volgend jaar nog werk hebben. Ook als we niet direct een NIWO-vergunning halen.

Kom allemaal! We roepen de hele regering op haar verantwoordelijkheid te nemen. Doe wat je kunt om tot een gezonde sector te komen. Hoe harder we roepen en met hoe meer mensen, hoe sterker we staan. Kom dus allemaal!

Tot de 30ste!

Logo Subcopartners Nieuw pngFNVlogo

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button