AlgemeenCaoPersZZP

ACM gaat prijsafspraken ZZP’ers toestaan

SubcoPartners was in 2013 de eerste partij die dit soort afspraken gemaakt heeft

Heel interessant ! Al maakten wij in 2013 al collectieve afspraken voor de zzp’ers die voor PostNL reden.
De ervaring leert ons echter dat afspraken maken simpeler is dan het laten uitvoeren ervan. Dit behoeft wellicht wat uitleg; We hebben bepaalde afspraken gemaakt met PostNL over de koeriers tarieven, handtekeningen en alles erop, maar als puntje bij paaltje kwam, maakte PostNL toch weer individuele afspraken met elke ZZP’er [onder druk, 1 op 1, zonder getuigen, werd dan een individuele afspraak gemaakt en werd associatie met SubcoPartners en het akkoord ‘besmet’ verklaard]

ACM staat prijsafspraken van zzp’ers toe

Om zich te verzekeren van een minimuminkomen kunnen zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel, voortaan gezamenlijk afspraken maken. Markten werken niet goed als zij door lage uurtarieven onder het bestaansminimum komen, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die komt met een leidraad, een richtlijn voor tariefafspraken.

‘Wij willen markten goed laten werken voor mensen en bedrijven. Markten werken niet goed als zzp’ers door lage uurtarieven onder het bestaansminimum komen’, aldus bestuursvoorzitter Martijn Snoep.

De leidraad toont volgens hem aan welke mogelijkheden er voor zzp’ers zijn om via collectieve regelingen hun inkomen te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button