AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Artikel in de media

Pakketbezorgers PostNL richten eigen vakbond op
29-4-2014

ZZP pakketbezorgers staan niet langer alleen. De zelfstandigen hebben een eigen vakbond. De club telt inmiddels 700 leden.
Aanleiding van de oprichting van de vakbond Subcopartners is de staking vorig jaar bij PostNL. Tienduizenden pakketten werden toen niet bezorgd, omdat de zelfstandige pakketkoeriers van PostNL het oneens waren met de versoberde tarieven die het postbedrijf wilde instellen. Na dagen staken in diverse dc’s werd er alsnog een vaste prijs afgesproken voor pakketten, die 20 procent boven het laatste bod lag dat PostNL deed.

Om in de toekomst nog sterker te staan in degelijke situaties, namen drie zzp’ers het initiatief tot de oprichting van een eigen vakbond. De bond telt inmiddels 700 leden (zowel zzp’ers als zelfstandigen met personeel) die samen 1100 routes afdekken van PostNL. Dat is volgens hen ongeveer de helft van het bezorgnetwerk van het postbedrijf. PostNL stelt in het Parool blij te zijn met ‘een gesprekspartner. Een woordvoerder erkent ook dat de belangen sterk verschillen, maar spreekt van ‘constructieve gesprekken.’ PostNL blijft er bij dat er een goede boterham te verdienen valt voor de chauffeurs.

Bron: Logistiek.nl

http://www.vgp.nu/Actueel/Nieuws/Nieuws-Binnenland/Pakketbezorgers-PostNL-richten-eigen-vakbond-op.aspx

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button