AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPersUncategorized

contact gehad met Stichting VNB / FNV

Veel koeriers / vervoerders zijn de afgelopen maanden (2017) al benaderd door de Stichting VNB die de naleving CAO Beroepsgoederen Vervoer controleert in opdracht van de FNV.

SubcoPartners maakt zich zorgen over het feit dat sommigen WEL gecontroleerd worden en sommigen NIET. Dit werkt oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden in de hand; De gecontroleerde prijst zichzelf uit de huidige markt in de huidige pakketdistributie. Het kan niet zo zijn dat het ene bedrijf de opdracht terug moet geven omdat het niet rendeert en dat een ander deze onder dezelfde voorwaarden weer aanneemt.

Hieronder leest u nogmaals de kernpunten waaraan u moet voldoen. Iedereen is nu al 2 jaar op de hoogte dat de controles op deze voorwaarden eraan zaten te komen. Er zijn nu 3 mogelijkheden:

  1. U gaat uw CAO naleving zelf op orde brengen – Dan kunt u rekenen op een zachte behandeling, mochten er later zaken uit het verleden tevoorschijn komen.
  2. U wacht tot FNV en VNB op de stoep staan – Dan bent u zeker dat u beboet gaat worden.
  3. U wacht tot uw personeel FNV en VNB inschakelt – Dan loopt u hetzelfde risico als bij punt 2 met daarbij ook nog de kans dat u als bedrijf aan de schandpaal wordt genageld. Denk aan uw imago.

Misstanden melden over (con-)collega’s: zoals u weet kan SubcoPartners dienen als een anoniem meldpunt voor misstanden die u ziet bij (con-)collega’s die zich niet houden aan de arbeidsvoorwaarden, waardoor u zelf weer benadeeld wordt. Dit is geen ‘klikken’, maar een actie voor het gezamenlijke doel; EEN GEZONDE TRANSPORTSECTOR.

 

Deze afbeeldingen duidelijker lezen vanaf het originele FNV document? Klik op deze link: arbeidsvoorwaarden koeriers

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button