Algemeen

Doorlopend bericht met verhalen die mij bereiken

En raken

10/10/2019 Rechtbank verslagen van de Pliegers eindelijk eens goed nagelezen. Pieter de Ruijter, ex Sales Director pleegt toch echt meineed in de Rechtbank. Hij beweert dat een meeting in Den Bosch nooit heeft plaatsgevonden en hij beweert dat hij niets wist van een overeenkomst tussen PostNL (met andere directeur) en de Pliegers. Daarna kwamen er twee getuigen (waaronder ik) die getuigden over de meeting met deze Pieter de Ruijter en de inhoud van het gesprek. De advocaat van de Pliegers ziet nu echt goede mogelijkheden tot een succesvolle bodemprocedure en die start ook binnenkort.

2/10/2019 Nieuw lid (ook nieuw als subcontractor) gesproken die zeer verbaasd was met de gang van zaken m.b.t. de onderhandelingsruimte (geen) bij bedrijven zoals PostNL, DHL en DPD waar hij op gesprek was geweest. Hij had meteen zoiets van; Als we allemaal een koers varen dan kunnen ze toch niet om ons heen? Zo simpel is het eigenlijk wel, in de praktijk zijn er nog steeds gekke subco’s die onder de prijs gaan rijden… Hoe lang nog?

26/9/2019 Vandaag moet ik als getuige verschijnen voor de Rechtbank Haarlem in een proces dat is aangespannen door de heren Plieger tegen PostNL. Ik ben destijds als bemiddelaar bij de initiële gesprekken aanwezig geweest en nu postnl de afspraken die ze gemaakt hadden niet is nagekomen, moet het via de Rechtbank afgedwongen worden.

20/9/2019 Weer een subcontractor failliet de week in Limburg, onderaannemer van Postnl, ben benieuwd of deze ook weer een doorstart probeert te maken onder dezelfde voorwaarden..

19/9/2019 Ook bij Fedex is het slikken of stikken. Prijsonderhandeling (dictaat) niet geaccepteerd en het contract met 5 ritten wordt prompt opgezegd en de opdracht wordt gegeven aan iemand die het wel tegen die lagere prijs gaat doen.

26/8/2019 Vandaag belde een subcontractor, die 25 jaar werknemer van postnl was voor hij verleid werd om subco te worden (wil nog niet genoemd worden) met de vraag of hij op de een of andere manier nog iets voor zijn PostNL route kon krijgen. Hij moet namelijk vanwege gezondheidsklachten stoppen en heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook kan hij zijn behandelingen dus niet betalen. Vanaf 1 januari 2020 gaat hij met vervroegd pensioen van circa €400 (postnl) in de maand, AOW krijgt ie pas over 6 jaar. Poeh, weer een brok een mijn keel……..

24/8/2019 En alweer een Subco met 9 routes PostNL failliet, kan personeelskosten niet meer betalen sinds de cao handhaving. Saillant detail, hij was altijd tevreden met PostNL, zolang hij flexibel om kon gaan met personeelskosten, vond onze eisen dan destijds ook niet nodig. Hoe zeggen alweer; Boontje komt om zijn loontje. Als domheid een dodelijke ziekte zou zijn had PostNL bijna geen subcontractors meer.

24/8/2019 De Pliegertjes weer in de krant, lees ook het artikel. Deze loyale leden staan we al bij sinds 2014 en hebben een verhaal wat verfilmt zou kunnen worden, van bewust kapot maken tot omkoping van advocaten, tot een opgestapte deken. Wij wensen de Pliegers veel succes in de Rechtszaal en donderdag de 26e september ben ik zelf ook opgeroepen te getuigen in de Rechtbank in deze zaak. Ook de pers weet me weer massaal te vinden voor informatie.

23/8/2019 Weer een subcontractor aan de lijn gehad die eruit is gegooid door zijn verzekeringsmaatschappij. Te hoge schadelast, in de min jaren zelfs. Dit blijft een giga probleem in de koeriersbranche, zodra er koerier op je kvk staat ben je de klos, van hoge premie tot onverzekerbaar. Allemaal vanwege snel snel snel pakketten afleveren. Overigens liegen over het koerier zijn is geen oplossing; Als je schade rijdt en de verzekeringsmaatschappij komt erachter dat er ook maar een pakket in je bus zat, gebruiken ze dit als reden om niet uit te betalen.

12/7/2019 Subco aan een opdracht geholpen bij een andere subco. Vraag en aanbod bij elkaar gebracht.

20/6/2019 Artikel in de krant over ZZP’ers en minimum tarief. Alle pers weet me weer te vinden. Niemand weet wat het minimum tarief inhoudt en of dit met of zonder bedrijfskosten is. Alle oplossingen al in 2014 met Ministers, Commissies, Vakbonden en andere Belangen organisaties besproken, 5 jaar na dato komt er eindelijk iets….

19/6/2019 Bezorgde ex-subco die voor het dienstverband bij postnl heeft gekozen is in paniek. Hij is langdurig ziek en ze dreigen hem vanwege het niet doen van aangepast werk eruit te gooien, maar hij kan het werk niet doen. Gerustgesteld en heb hem doorverwezen richting mijn contactpersoon bij de BvvP (de postnl vakbond).

Enz. enz. Ik zal vanaf nu dit blog bijhouden. Maar ter indicatie; Ik word bijna dagelijks gebeld met problemen, van route afnames tot belastingzaken, van boekhoudzaken tot bedreigingen, van onverzekerd rondrijden tot illegaal personeel, van vakbondszaken tot faillissementen. Als je alle verhalen zou weten, snap je eigenlijk niet dat er nog iemand subcontractor wil worden…..

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button