AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Enerzijds blij met VAR, anderzijds kritisch

Voor de zzp-organisaties en vakbonden gaat het contractmodel niet ver genoeg. Als je dan toch contracten voor sectoren opstelt, willen zij daarnaast ook afspraken over ‘goed opdrachtgeverschap’ vastleggen. Vakbond FNV stelt dat dit soort modelcontracten schijnconstructies in de zorg, bouw en bij pakketbezorgers juist legitimeert. De vakbond pleit voor een minimumloon per sector, en dat iedereen die minder verdient automatisch werknemer wordt.

VNO-NCW (Lees PostNL) is positief over het wetvoorstel, maar wacht de uitwerking van de plannen af. Voor de leden van de werkgeversorganisatie is het belangrijk dat het plan geen drempels opwerpt om zzp’er te worden.

Mijn mening: grote werkgevers hebben weer succesvol gelobbyd en zien hun kans wederom schoon, naar de vakbonden en zzp organisaties wordt dus WEER niet geluisterd.
Hopelijk kan er nog iets bereikt worden door op korte termijn de gesprekken met de overheid aan te gaan, zo niet dan staat ons weer een zware strijd te wachten en blijft er sprake van een gemiste kans.
Lees:

 

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button