AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Geachte mevrouw Verhagen

Geachte mevrouw Verhagen,
Op ons eerdere verzoek om een afspraak heeft u nog niet gereageerd.
Bij deze wil ik u van het belang van een gesprek met dhr Oren en ondergetekende proberen te overtuigen.
Wij constateren een sterk toenemende stakingsbereidheid onder chauffeurs.De mensen worden steeds zwaarder belast en krijgen relatief minder vergoeding voor steeds meer werk.Dit laatste wordt veroorzaakt door het vergoedingssysteem van Postnl, dit is een neerwaartse spiraal. Doordat een chauffeur harder gaat lopen omdat hij veel stops heeft, wordt hij het jaar erna daarop afgerekend in zijn tarief.( hogere target per uur>lagere stopprijs)
Daarnaast worden ze extra belast (financieel en in tijd) door de Niwo opleiding. Velen van hen maken erg lange dagen, werken vaak 6 dagen per week en vakantie nemen of een dag vrij is voor velen niet mogelijk. Ook tijdens ziekte gewoon doorwerken is geen uitzondering. U zou schrikken van de werkelijkheid.
Dit heeft er wel toe geleid dat velen aan de grens zitten van wat een mens kan volhouden en dan is de stap naar staken een hele kleine, al was het maar om een paar dagen uit te kunnen rusten.
Ik kan u garanderen dat de broodkruimels die nu worden rondgestrooid door de vertegenwoordigers van Postnl geen positief effect zullen hebben, integendeel .
Uiteindelijk is het de bekende sigaar uit eigen doos.
In bijlage treft u een lijst aan met belangrijke afspraken uit het akkoord van 6 juni 2014 en daarna die niet zijn nagekomen. Dit om u een beeld te geven.
Wij willen geen staking en ons tot het uiterste inspannen om dat te voorkomen, we zullen dan echter wel een degelijke oplossing in handen moeten hebben ook al zou dat een oplossing op termijn zijn.
Ik verzoek u dan ook normaals en met klem om tijd vrij te maken voor een gesprek met als doel om tot een goede oplossing te komen.
Mocht u hier niet op in willen gaan dan ligt de verantwoordelijkheid volledig bij Postnl en hebben wij ons uiterste best gedaan om staking te voorkomen, wij willen ons namelijk wel aan afspraken houden.
met vriendelijke groet,
Ruud Wassenaar
Subcopartners

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button