AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPersUncategorized

SubcoPartners in de Tweede Kamer Den Haag

Politiek volgt en kent SubcoPartners.

Donderdag 16 oktober zijn we op uitnodiging van Kamerlid Mei Li Vos in het Tweede Kamer gebouw geweest om te spreken over onze activiteiten en om onze visie te horen over:

  • ZZP-ers – Schijnconstructies
  • Prijzen pakketten – Vechtmarkt
  • Onze ontwikkeling als nieuwste vakbond van Nederland
  • Fondsenwerving – Geldgebrek verenigingen – Maatschappelijk probleem – Rekening ligt bij de Subcontractors

ZZP-ers-Schijnconstructies:

Politiek maakt zich druk om rol ZZP-ers, ziet deze groep eigenlijk als werknemers. SubcoPartners ziet hier echter een verschil tussen een echte ZZP-er, die weet waar hij/zij mee bezig is en de ZZP-er tegen wil en dank (blij om werk te hebben). Ook is deze groep die direct als ZZP-er bij PostNL werkt niet de grootste groep, naar schatting zo’n 1000-1200 bedrijven. SubcoPartners is ook niet per definitie tegen ZZP-ers mits deze zich als ondernemers kunnen gedragen. SubcoPartners ziet het pamperen v/d medewerkers in loondienst als het ene uiterste en de uitbuiting van de ZZP-er als het andere uiterste, we moeten in het midden uitkomen, dit is in het voordeel van heel Nederland. Alleen de ZZP-ers en ZMP-ers van PostNL samen, hebben de afgelopen 3 jaar al zo’n € 70.000.000 !!! geinvesteerd in PostNL (alleen al in bussen) – het rendement hiervan zit grotendeels in de zakken van PostNL en de aandeelhouders. Het rendement van de ondernemers is nagenoeg nul, overleven, waardoor de ondernemer wordt gedwongen “creatief” te zijn…..

Vechtmarkt – prijzenslag – in de pakketten markt:

Over de rug van de zelfstandigen vindt een prijzenslag plaats in pakkettenland. Marktaandeel en bezorgingsdichtheid lijkt belangrijker dan de kostprijs van de dienst. Wij als ondernemers kunnen hier natuurlijk periodes in meegaan, maar er moet wel een licht aan de einde van tunnel zijn. Met andere woorden als het beleid van de opdrachtgever ons raakt – moeten we ook inspraak hebben in deze strategie. Er moet hoe dan ook een einde komen aan deze prijzenslag, want hierdoor krijg je steeds meer schijnconstructies, puur omdat het niet uitkan!

Onze ontwikkeling als jongste vakbond van Nederland:

 SubcoPartners is bekend en wordt gevolgd. Waardering wordt uitgesproken voor wat we allemaal bereikt in een jaar, wij zijn aanspreekpunt voor PostNL en niet de gevestigde vakbonden zoals FNV. Dit willen wij zelf wel eens vergeten als Subcontractor, we kijken alleen naar het nu en vergeten hoe het zou zijn zonder een jaar SubcoPartners.

Fondsenwerving – Geldgebrek verenigingen – Maatschappelijk probleem – Rekening ligt bij de Subcontractors:

Wij hebben aangegeven dat de problemen in de pakketbranche eigenlijk een sociaal maatschappelijk probleem is en dat de rekening nu ligt (bijdrage aan SubcoPartners) bij de groep die het al moeilijk heeft. Politiek waardeert de rol v.d. belangenverenigingen maar kan hier geen rol in spelen (steun), belangenverstrengeling. Alle verenigingen en vakbonden kampen met geldgebrek, zo veel te doen en zo weinig middelen. Ook dit vergeten de Subcontractors snel, het is van essentieel belang dat iedereen participeert in zo’n vereniging en wij moeten al trots zijn over de participatie die we hebben, zo’n 33%, de traditionele vakbonden zitten rond de 18%. Wij blijven echter gaan voor 100% we hebben een hekel aan diegenen die gratis meeprofiteren aan de inspanningen van deze 33%.

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button