AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPers

Ingezonden Artikel; ‘de rode morgen’

Post in beweging

Beste collega’s,

 

Na de roerige zomerperiode nodigen we postwerkers van de verschillende onderdelen van PostNL uit voor open vergadering van Post in Beweging op zondag 6 september 2015 om 16.00 uur op de Hembrugstraat 148 in Amsterdam.

We gaan in op de actuele situatie bij het Sorteercentrum Brieven, de VBL Johan Huizingalaan in Amsterdam en de postbezorgers. Er is speciale aandacht voor de strijd van de subcontractors. Subcontactors Ook na het opschorten van de landelijke staking verdient de strijd van de subcontractors tegen hun uitbuiting en voor hun stakingsrecht alle steun van collega’s bij de Post en van werkende mensen in andere sectoren. De beste steun zou zijn als collega’s van de sorteercentra en van het Autobedrijf een voorbeeld nemen aan de zelfstandige pakketbezorgers en zelf ook opkomen voor hun baan, fatsoenlijke werktijden en een behoorlijk loon.

Achterbakse streken 20 augustus zegde PostNL van de ene op de andere dag het contract op van zeven zelfstandige pakketbezorgers. Met als voorwendsel dat zij anderen zouden hebben geïntimideerd en ook hun werk niet goed hebben gedaan. Om de intimidatie te vergroten zegt PostNL naar nog eens 26 collega’s ‘een onderzoek in te stellen’. In een videoboodschap beweert de directeur van PostNL Pakketten Benelux, dat het niet om de werkonderbrekingen zelf gaat, maar een kind begrijpt dat PostNL de gerechtvaardigde strijd voor goede arbeidsvoorwaarden probeert te breken. Ruim een maand na de stakingen van de subcontractors wil PostNL uittesten of de andere collega’s het ontslag van deze zeven zullen slikken. Één lijn trekken tegen intimidatie

Het is daarom dringend nodig dat de collega’s – zelfstandig of in dienst bij PostNL – met elkaar om de tafel gaan zitten en afspraken maken over een gepast antwoord. Post in Beweging ondersteunt alle initiatieven die dit onderling overleg en acties die daar uit voort kunnen komen, bevorderen. Op onze open vergadering willen we hieraan ook aandacht besteden. Het is ook nodig de strijd van de postwerkers te verbinden met de strijd in andere sectoren, zoals de zorg, het ambulancepersoneel, de buschauffeurs en de leraren. Het is nodig wederzijdse steun en solidariteit te organiseren, zodat niemand in zijn of haar eentje tegen de maatregelen van de grote concerns en de regering hoeft te knokken.

Samen staan we sterk! Tegen de intimidatie politiek van PostNL, strijd voor vast werk, gelijk loon voor gelijk werk! Deze uitnodiging staat ook op de site van Post in Beweging over de strijd van de subcontractors bij PostNL: https://postinbewegingdotcom.wordpress.com/

Met vriendelijke groet,

Post in Beweging

Hembrugstraat 148 1013 XC Amsterdam

telefoon: 020- 7855911 contact: 020 – 6206037

pib@rodemorgen.nl www.rodemorgen.nl

https://postinbewegingdotcom.wordpress.com/

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button