AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPersUncategorized

Onze Missie – Nogmaals uitgelicht

Wij zijn voor:

 • Eerlijke Concurrentie; Concurrentie in de Pakketbranche op basis van de Dienst – Niet op basis van wie vindt de beste constructie om over de rug van de bezorger, zoveel mogelijk te verdienen. Samen verdienen, samen huilen, samen lachen.
 • Goede Arbeidsomstandigheden; Geen strafmaatregelen, productiviteit en kwaliteit belonen i.p.v. afdwingen. Regelgeving over te zware pakketten, tijd voor pauzes.
 • Eerlijke verhoudingen tussen opdrachtgever en onderaannemer; Het kan niet zo zijn dat de opdrachtgever miljoenen winst maakt ten koste van het faillissement van de onderaannemer! En daarna de volgende onderaannemer neemt die langzaam failliet gaat.
 • Vrij ondernemerschap; Mag ik bepalen hoe ik mijn onderneming run? Mag ik bepalen dat ik geen controleurs op de openbare weg achter me aan krijg? Mag ik bepalen in welke bus ik rij? Mag ik bepalen welke kleding ik draag? Mag ik bepalen hoe mijn personeel werkt? Mag ik bepalen welke taal ik spreek? Mag ik bepalen wat ik verdien? Mag ik bepalen hoe ik mijn opdracht uitvoer? Mag ik bepalen wanneer ik mijn bus was? Mag ik bepalen welke pet ik draag? Mag ik een telefoon aannemen tijdens mijn werk, om opdrachten aan te kunnen nemen? Mag ik bepalen hoe laat ik pauze neem? Mag ik bepalen hoeveel uur ik wil werken?
 • Minimum Omzet voor Ondernemer; Je kunt niet gaan werken voor onder de kostprijs. Waarom doet een onderaannemer dit dan wel, vraagt u? Omdat de onderaannemer investeringen heeft gedaan, de keuze die men heeft is of direct faillissement aanvragen OF langzaam failliet gaan, nog een beetje frauderen om te overleven. De onderaannemer heeft een gezin, kinderen, werknemers waar hij/zij verantwoordelijk voor is. De onderaannemer heeft geen keus.
 • Heldere afspraken over de bezorgdienst;  Een beetje zoals in de reiswereld. Bezorging is niet gratis of € 1,- of € 3,-. De Webwinkels verdienen al op de keten-uitschakeling, daar ligt hun marge (geen winkels meer, geen tussenhandel, etc.). Zij moeten met elkaar concurreren op basis van de kosten van het product, NIET op basis van gratis verzendkosten, NIET over de rug van de bezorgers. Dit is alleen maar een spel, de bezorgkosten zitten heus in de prijs inbegrepen.

Wij zijn tegen:

 • Onrecht 
 • Uitbuiting
 • Bedreiging
 • Slechte Marktwerking
 • Misbruik
 • Schijnconstructies
 • Slavernij
 • Vriendjes politiek
 • Omkoping
 • Elkaar kapot concurreren

Al deze zaken spelen Branche-breed over de hele sector. Het is nu of nooit om dit te stoppen. We maken bij PostNL kleine stappen in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Nu voelt het alsof we in een trein zitten waar we niet meer vanaf kunnen springen, terwijl de afgrond nadert.

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button