AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Ook Postkantoren “gebudgetteerd”.

Bron Emerce.nl

Zorgen over korten bezoldiging PostNL pakketpunten

Retailers maken zich zorgen over de jongste plannen van PostNL om winkeliers met een pakketpunt fors minder te betalen. Die zal personeel moeten ontslaan of zelfs helemaal moeten stoppen als PostNL-punt. Vooral in kleinere gemeenten ontstaan dan problemen.

Om de Nederlandse consument te bedienen, onderhoudt PostNL meer dan 2500 postkantoren en pakketpunten. Die pakketpunten zijn essentieel voor webwinkels, niet alleen omdat consumenten pakketjes kunnen afhalen, maar ook om retouren te versturen.

PostNL heeft de laatste jaren vanwege de groei van online verkopen juist nieuwe pakketpunten geopend.

PostNL sluit voor zijn pakketpunten contracten af met winkeliers. Die krijgen een vergoeding voor de werkzaamheden die ze voor PostNL verrichten.

Met ingang van 1 juli wil het postbedrijf evenwel een verlaging van 25 tot 40 procent doorvoeren. Ruim 2500 winkeliers worden hierdoor getroffen. PostNL wijst er op dat de bonus wel hoger wordt. ‘Wij moeten marktconform zijn. De bonus kan de winkelier steunen in het ondernemen’, aldus een woordvoerster.

De vereniging van retailers met postale en bancaire dienstverlening heeft nu aan de bel getrokken. Door de  verlaging levert een winkelier al gauw tegen de 10.000 euro per jaar in. Terwijl het aantal pakketten en dus de werkzaamheden de komende jaren blijven toenemen. De vereniging vreest sluiting van pakketpunten.

Op korte termijn wordt een brief naar de directie van PostNL gestuurd. Daarin wordt gepleit voor – op zijn minst – een uitstel van de voorgenomen verlaging van de winkeliersvergoeding. Ook de Tweede Kamer zal over de handelswijze van het bedrijf worden geïnformeerd.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button