AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPersUncategorized

Platformen – Toekomst of Pest?

We horen steeds meer over de ‘Deeleconomie’; ‘Platformen’ en ‘Start-ups’ die onze bestaande economieën compleet gaan veranderen. Alles lijkt met een APP te regelen.

Je hebt er tientallen; timo.com – saloodo.com – synple.eu –  brenger.co – justcargo.com – cxeuro.com – parcify.com (& nuki) – serviceright-koeriers.nl – courierconnect.nl – fadello.nl (al failliet) – collectdeliver.nl – parcelhome.com – miles.info – deliveroo.nl -airbnb.com – en natuurlijk ‘uber.com’

Waarom zijn sommigen heel succesvol en stranden anderen in ‘het mooie idee’?

  • Eerst is er al een duidelijk verschil tussen pakjes-, personen-, maaltijden- vervoer en het verhuur van vastgoed
  • dan de wijze van vervoer; fiets, auto, bus, etc.
  • de opzet; Een Basis omzet kunnen verdienen of een centje bijverdienen
  • de opzet; Geld verdienen ‘aan’ een doelgroep of ‘met’ de doelgroep.
  • verstand van zaken; Van sommige sectoren is toch wel ‘iets’ van vakkennis vereist.
  • en de aanwezigheid van grote professionele partijen in die specifieke markt.

{https://marketingfuel.nl/deeleconomie-logistiek-nog-niet-duurzaam/}

We zijn hier bezig met logistiek, dus we benadrukken de logistieke zaken hier;

Een voorbeeld; {https://www.trouw.nl/groen/nooit-meer-lege-bestelbusjes-op-de-weg~a9a8e155/}

De eerste boodschap is behoorlijk ambitieus en die ambitie gaan ze ook niet snel waarmaken, anderzijds doen ze wel iets goed; Ze duiken in een ‘niche’, grote, zware spullen waar levering niet per se morgen hoeft.

Reactie SubcoPartners:

Hetgeen we bij alle platformen terugzien is de ‘belofte’ dat alles goedkoper kan.. Met deze insteek ga je in onze ogen voorbij aan het feit dat een bedrijf opzetten in eerste instantie geld kost. Door de rekening van deze opstartfase neer te leggen bij de ZZP’er (of andere vorm), loopt het platform weinig risico, maar claimt wel het leeuwendeel opbrengsten waar dit risico in een ‘normale’ bedrijfsvoering alleen bij de ondernemer ligt. In onze ogen; Als je deze vorm van gedeeld risico eerlijk zou willen opzetten, zou je eigenlijk in een Coöperatie gedachte moeten gaan werken; Gedeelde kosten – Gezamenlijke opbrengsten. Samen uit = Samen thuis.

In onze sector zoeken wij al jaren naar een manier om het MKB segment te ondersteunen in ondernemerschap door middel van innovatie platformen. Maar (bijna) iedereen die we tegenkomen is alleen geïnteresseerd in zijn/haar eigen verdienmodel en niet in het verdienmodel en niet in het verdienmodel voor de koeriersbedrijven. Dit jaar zullen we ‘ons eigen’ model verder uitrollen over Nederland (en België). De filosofie achter dit model gaat uit van goede verdiensten voor de Koeriersbedrijven, zonder onverantwoorde kosten en risico’s van deze bedrijven.

SubcoPartners – Samen voor Succes !

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button