AlgemeenConcurrentieUPD

PostNL krijgt weer de ruimte van ACM

Betaalbare post ?

PostNL krijgt opnieuw de ruimte om de tarieven voor post te verhogen, zie onderstaand artikel.

In het artikel wordt gerefereerd aan het ‘betaalbaar houden’ van de post… Tja, in onze ogen is ie nu al niet meer betaalbaar; een kaart is goedkoper dan een postzegel, dat klopt gewoon niet. Zou het niet gewoon aan de bedrijfsvoering en strategie van PostNL liggen dat ze geen gezond plaatje kunnen rondbreien?

Ondertussen betalen wij als consument de hoofdprijs voor een product dat door PostNL steeds verder uitgehold wordt en ook niet tot de groeistrategie van het bedrijf behoort. Vertrouwen wij zo’n bedrijf de UPD (Universele Postdienst) toe?


 

PostNL krijgt 16,4 procent extra ruimte om de tarieven voor basispostdiensten in 2020 te verhogen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag. Hierbij gaat het onder meer om losse brieven en pakketten.

Het bedrijf moet nu een tariefvoorstel voor volgend jaar doen, dat vervolgens moet worden goedgekeurd door de ACM. De bedragen die PostNL daadwerkelijk voor onder meer postzegels zal gaan rekenen, worden dus pas later dit jaar bekendgemaakt.

Op dit moment kost een postzegel 0,83 euro. Als dat tarief met de maximale 16,4 procent omhoog zou gaan, dan komt dit neer op een prijs van 0,96 euro.

De wettelijke regels moeten er niet alleen voor zorgen dat consumenten en bedrijven niet te veel betalen voor postbezorging, maar ook dat PostNL deze diensten rendabel kan leveren. De tarieven mogen in 2020 extra stijgen, omdat er minder post wordt verstuurd en vanwege de inflatie.

In de afgelopen jaren maakte PostNL nog niet volledig gebruik van de ruimte die het bedrijf kreeg om de tarieven te verhogen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button