Algemeen

PostNL voor de Rechter gedaagd door Subcontractor

Medewerkers postnl worden onder ede gehoord

In de Telegraaf van zaterdag 24 augustus lezen we dat PostNL (weer eens) voor de Rechter wordt gedaagd.

Het opmerkelijke is dat 5 medewerkers gedaagd zijn, om onder ede gehoord te worden. Op 5 september en op 26 september vindt er getuigenverhoor plaats (10u-14.30u) bij de Rechtbank Noord Holland [Jansstraat 81, 2011RW, Haarlem], deze verhoren zijn publiek toegankelijk, u bent van harte welkom.

Natuurlijk zullen de medewerkers van PostNL geïnstrueerd worden door de grote juridische afdeling van PostNL om zich niets meer te herinneren. Interessant zal dan zijn hoe de Rechtbank zal omgaan met de geluidsopnames van de initiële gesprekken.


Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/673032128/onderaannemer-krijgt-post-nl-voor-de-rechter

AMSTERDAM – Vijf PostNL-directeuren staan binnenkort voor de rechter omdat hun voormalige onderaannemers Johan en Gerben Plieger vinden dat PostNL hun bedrijf ’kapot’ heeft gemaakt.

Op 5 september worden de vijf (ex)-medewerkers gehoord. Het bedrijf van de Pliegers is in 2015 failliet verklaard, maar vechten nog altijd door om te bewijzen dat PostNL hen al dan niet opzettelijk heeft benadeeld. ,,Wij willen van PostNL weten waarom zij hun afspraken niet na hoeven te komen. De onderste steen moet boven komen”, zegt Johan Plieger.

De broers en PostNL liggen al vanaf 2013 met elkaar in de clinch. De Limburgers begonnen in 2011 voor PostNL pakketjes te rijden. PostNL besloot hen na een tijdje exclusief een groot bezorgingsgebied toe te wijzen. Zij moesten zelf investeren in auto’s en gebouwen. „Echter vlak nadat wij op hun verzoek grote investeringen hadden gedaan verlaagde PostNL de vergoedingen voor bezorging waardoor ons bedrijf opeens niet meer rendabel bleek”, zegt Gerben Plieger.

“zakelijk kapot gemaakt”

Toen de Pliegers aan de bel trokken bij PostNL volgde een hele stoet van managers en directeuren die zich met deze kwestie gingen bemoeien. „Meerdere keren is ons vanuit directieniveau te kennen gegeven dat we ’zakelijk kapot’ gemaakt zouden worden en we geen kans van slagen hadden tegen het grote PostNL”, zegt Johan Plieger.

Door PostNL werden de tarieven in 2014 richting onderaannemers wederom verlaagd. Het postbedrijf voelt zich niet aansprakelijk voor de opgelopen schade, zo blijkt uit de correspondentie. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen ging niet in op een verzoek om contact.

Naast alle tegenwerking van PostNL werd de zaak ook vertraagd toen bleek dat de door de Pliegers ingeschakelde advocaten aantoonbaar onbetrouwbaar bleken. Deze zijn daarvoor berispt door het Hof van Discipline.

Inmiddels hebben de Pliegers met hulp van privé-detective John Vullers een lange strijd gevoerd langs curatoren, advocaten, Openbaar Ministerie, vakbond, rechtbanken en de Deken van de Orde van Advocaten. Dit alles heeft er mede toe geleid dat de rechtbank in Noord-Holland de zaak nu op de ’rol’ heeft gezet en de nodige getuigen onder ede zullen worden gehoord.

Volgens belangenvereniging Subco Partners een unieke situatie. Johan Plieger: „We zijn nagenoeg alles kwijtgeraakt door toedoen van PostNL. Als we kijken naar de bewijsstukken, kan zeker niet uitgesloten kan worden dat er zelfs sprake is van opzettelijk handelen door PostNL.” Het postbedrijf laat in een reactie weten dat ze de procedure met vertrouwen tegemoet ziet en gaat niet in op verdere vragen.

BEKIJK OOK:  Analyse: PostNL heeft vrij spel na overname Sandd 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button