AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPersUncategorized

Staking hangt boven de markt

Hou deze pagina de komende dagen in de gaten; Duidelijke instructies, informatie die wel gedeeld kan worden, waarom sommige informatie niet gedeeld kan worden.

 

FNV is uit onderhandeld met PostNL. Dit is een officiele term, ik zal dit kort toelichten.

  • Zolang je in onderhandeling bent, kun je geen acties ondernemen (bijvoorbeeld Staken).
  • Zodra je uit onderhandeld bent, kun je wel acties ondernemen.

 

Als het tot een staking komt, zal dit een staking zijn met alle toeters en bellen;

  • Met een gedegen plan van aanpak.
  • Een duidelijke lijn en structuur.
  • Met officiële FNV functionarissen om te bemiddelen op de depots.
  • Oproep van FNV door te stellen dat dit werk wat wij eventueel laten liggen ‘BESMET WERK’ is. Dit wil ongeveer zeggen dat andere subcontractors en bedrijven en zelfs medewerkers van PostNL dit werk eigenlijk niet op ‘mogen’ pakken.
  • Plan van aanpak is op ‘need to know’ basis. Dit wil zeggen; Er zijn (bijvoorbeeld) landelijk 10 mensen, die jullie 100% vertrouwen op de hoogte van de plannen, zij zullen te zijner tijd met jullie in contact treden, zodra dit nodig is, met duidelijke instructies, wie, wat, waar, wanneer, hoe en waarom.

 

Als iedereen op de hoogte is, is het geen verrassing meer. Denk maar zo, wij hebben jaren gevoeld dat het elk moment voor ons ‘voorbij’ zou kunnen zijn (nu nog). NU HANGT DIE DREIGING BOVEN POSTNL, wat zouden ze van plan zijn, wanneer gaan ze wat doen, hoe zou dit aflopen?

 

Wij hopen daarbij de mensen bij PostNL iets in te laten zien. Met deze dreiging zullen de Directie en de Managers eindelijk eens iets gaan begrijpen van de voortdurende onzekerheid en dreiging die wij jarenlang gevoeld hebben en nog voelen. Hopen wij tenminste? Maar van de andere kant vragen wij ons ook of zij dit wel kunnen.

 

Wij hebben ook veel ‘vaste’ medewerkers van PostNL gesproken, daarvan hebben wij gehoord dat er binnen die groep ook een groot wantrouwen bestaat tegen ‘hun’ Directie.

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button