AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

SubcoPartners gevraagd voor interview t.b.v. Europese Commissie

SubcoPartners is met het huidig bestuur, het afgelopen jaar uitgegroeid tot een organisatie die meetelt in de Nederlandse Politiek, de Transport Brache en vandaag ontvingen we bericht ook zo te worden gezien door de Europese Politiek

Lees zelf de annecdote;

Eurofound, de Europese Stichting tot verbetering van levens- en arbeidsomstandigheden voert voor de Europese Commissie met regelmaat zogenaamde representativiteitsstudies uit om vast te stellen welke organisaties op Europees niveau betrokken zouden moeten worden bij de sociale dialoog.

 

In het kader van zo’n representativiteitsstudie in de sector post en koeriers neem ik nu contact op met werkgevers- en werknemersorganisaties met aangeslotenen in de sector met het verzoek informatie te verstrekken over hun ledenaantallen, lidmaatschap bij overkoepelende organisaties, rol, banden enz. Onder deze sector vallen volgens dit onderzoek de volgende activiteiten: ophalen, sorteren, transporteren en bezorgen van post (brieven, drukwerk inclusief kranten en reclamedrukwerk, pakketten), evenals activiteiten gebruikmakend van de infrastructuur voor universele postbezorging (postkantoren, sorteerlocaties, etc.).

 

Ook al is Subcopartners geen traditionele vakbond, het feit dat Subcopartners erin is geslaagd een collectieve gesprekspartner te worden van een aantal grote postbedrijven lijkt mij reden genoeg om Subcopartners op te nemen in dit onderzoek. Om die reden zou ik graag een interview afnemen van ongeveer een half uur met iemand van Subcopartners die de onderhandelingen voert met de werkgevers. Ik hoor graag of en met wie ik in gesprek zou kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button