AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Subco’s zeggen: Dit is géén antwoord PostNL

Onze Vraag en Antwoord van PostNL, we praten niet dezelfde taal. Wij zijn bang dat we volgend jaar geen werk meer hebben, dat we ontslagen/weggestuurd worden en in de schuldsanering komen;

1. Postnl moet dagelijks “menselijke ritten” aanbieden en niet de verantwoordelijkheid voor een gebied bij de ondernemer neerleggen. Maximaal 8 uur werk per dag in een normaal werktempo. Postnl kan de ondernemer verzoeken om over te werken (niet verplichten).
PostNL houdt vast aan voorstel aan FNV; 10% verhoging wat neerkomt op €25 – €27,50

2. De ondernemer dient per gewerkt uur betaald te worden en de urenregistratie dient op de activiteitenrapporten zichtbaar te zijn.
PostNL houdt vast aan voorstel aan FNV; Urenregistratie wordt op activiteitenrapport gezet. Afwijkend van de norm uren, sneller dan norm uren wordt gewoon betaald. Doe je 10 uur in 8 uur wegwerken, krijg je toch 10 uur betaald.

3. Om aan de Niwo eisen te voldoen, dient Postnl de ondernemer een minimaal uurtarief van 30 euro te betalen om volgens de wet- en regelgeving te kunnen werken. Dit uurtarief dient jaarlijks te worden geïndexeerd.
PostNL houdt vast aan voorstel aan FNV

4. Vervoersovereenkomst moet een duur van 5 jaar krijgen. Zes maanden voor afloop dient Postnl kenbaar te maken of ze de overeenkomst willen verlengen.
Antwoord PostNL: Is bespreekbaar alleen voor ZMPer… Belastingdienst weigert dit voor ZZP, zegt PostNL, SubcoPartners gaat dit zelf opnemen met de belastingdienst.

5. Voor elke route die Postnl terugneemt van een ondernemer, dient Postnl een vergoeding van 20.000,- euro te betalen als vergoeding voor de door Postnl geëiste investeringen.
Antwoord PostNL: Is alleen mogelijk voor ZMPer…. Belastingdienst weigert dit voor ZZP, zegt PostNL, SubcoPartners gaat dit zelf opnemen met de belastingdienst.

6. Voor degenen die na zes maanden niet aan de ondernemers-eisen kunnen voldoen moet er de mogelijkheid zijn om in vaste dienst te komen.
Uitstel NIWO wordt aangevraagd door PostNL voor 3 maanden, PostNL verwacht dat NIWO hier in meegaat.

7. Het totaalgewicht van de route dient vooraf bekend te zijn. PostNL dwingt ons namelijk de wet te overtreden door onze bus “over te beladen”. Dit is aanzetten tot een “Economisch Delict”.
Antwoord PostNL: Totaal gewicht nog niet mogelijk

8. Maximale afmetingen per zending < of gelijk aan kleine grijze rolcontainer, gewicht maximaal 25 kg. Mits het pakket goed te hanteren is.
Antwoord PostNL: Moet branche breed

 

Beste PostNL;

  1. Wij willen weten of we volgend jaar nog werk hebben?
  2. Wij willen weten of we volgend jaar in de schuldsanering zitten?

PostNL zegt; oplossing is loondienst     –     Subco’s zeggen; loondienst betekent dat ik failliet ben, wat heb ik dan aan een baan?

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button