AlgemeenUPD

Overname Sandd, wat doen die pakketten nog in UPD ???

We zijn geschokt en verbaasd;

We hebben ALLE informatie er op nagelezen, maar er wordt met geen woord gerept over de pakketten die in de UPD zitten. Niemand heeft erover.

Waarom blijft PostNL een BTW voordeel krijgen op pakketten?

Het is een bizar verhaal, niet eens zozeer dat post opnieuw (bijna) genationaliseerd wordt, maar dat je straks één bedrijf krijgt wat concurreert op de pakketmarkt en tegelijk monopolist is in de post.

Wij pleiten voor het loskoppelen van post en pakketten. Maak er 2 bedrijven van; een die de UPD uitvoert en een die concurreert op de pakketmarkt.

Waarom vinden we dit zo belangrijk?

  1. De huidige situatie is ondoorzichtig, is het resultaat op briefpost wel echt het resultaat op briefpost?
  2. Kost de UPD PostNL geld zoals PostNL beweert? Wij betwijfelen dit, door middel van, met een duur woord ‘kruisbestuiving’, wordt het resultaat geboekt onder pakketten en de kosten onder de postdivisie. Wij hebben zelf een onderzoek uitgevoerd onder postbezorgers [Lees hier meer >>>]
  3. Consument betaalt indirect (via postkantoor) voor de TE lage tarieven van grote verzenders zoals bijvoorbeeld bol.com. De marge uit het postkantoor pakket wordt weer gebruikt om een lagere marge voor die grote verzenders mogelijk te maken.
  4. De postnl pakketpunten krijgen hiervoor een veel te laag tarief.
  5. De postnl subcontractors krijgen hierdoor een veel te laag tarief.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook
Close
Back to top button