AlgemeenDepot bezoekenGeen categorieLedenPartner aanbiedingenPers

Wat is ‘ongewenst’ gedrag volgens PostNL ??

“YouTube Yme” sprak tijdens en na de staking over “ongewenst gedrag”.

Wat verstaat PostNL dan volgens de Depotmanagers onder ongewenst gedrag? De verklaringen die we afgelopen weken binnenkregen:

Bij PostNL is het niet toegestaan;

1. Het oneens te zijn over je stoptarief (Als je ondernemer bent moet je toch kunnen discussiëren over je tarief?) = dan is je houding niet goed.

2. De vrijheid van meningsuiting (Dit is een Nederlands Grondrecht!) – Je mag alleen positief over PostNL spreken, volgens PostNL.

3. Te staken (Dit is toch echt een Europees Grondrecht!) – daarna werd gezegd; “Je weet niet waarvoor je staakte” – Subs; Jawel hoor, NIWO en betere tarieven. En deze zei ook; als ze morgen weer staken, dan sta ik er weer.

4. Je aan de wet te houden (Overbelading > 500 kilo) – Dan verstoor je proces.

5. Herhaaldelijk te melden dat je route te groot is – ook al dien ze er tot aan X aantal niets aan – Dan ben je lastig.

6. Herhaaldelijk te melden dat je omzet te laag is – ook al doen ze er niets aan tot X aantal keer toe – Dan ben je lastig.

7. Te discussiëren met een depotmanager – Sub in kwestie; Discussiëren is toch zeker geen ongewenst gedrag?

8. Ziek te zijn – Dan verstoor je het proces

Dus: Je moet ten aller tijde VERTROUWEN tonen naar PostNL, ook als zij diverse afspraken niet nakomen. Hoe klinkt dit beste mensen? In welke tijd leven wij?

We zijn dit soort gedragingen al bijna gewend geraakt bij PostNL – Maar normaal is het echt niet !

Heb je nog meer van dit soort uitspraken gehoord de afgelopen weken? Geef het even door.

Verder hoorden we de afgelopen weken al over PostNL managers die jullie afraadden in dienst te gaan bij PostNL – Dat zou te zwaar zijn – Dat zouden jullie niet aan kunnen. Geef deze ook door! Wat zou hier de reden van kunnen zijn? Zijn jullie niet goed genoeg OF alleen goed genoeg om onder de prijs te werken? —– Laat jullie ideeën hierover maar horen….

SubcoPartners heeft even in zwaar weer gezeten – Dat Subcontractors het na de staking even niet meer zagen zitten in SubcoPartners – Maar het tij begint te keren – Wij zijn toch echt nodig – En de afgelopen weken beginnen we zelfs weer in ledenaantallen te groeien.

PostNL zit nu in z’n maag met jullie die geen NIWO hebben (jullie zijn niet de enige!) – Wij hebben ze gewaarschuwd – Hoe gaat PostNL dit oplossen?

Kom naar de Ledenvergadering op 4 oktober en laat je stem horen – Je moet je wel even aanmelden: www.subcopartners.nl

Zoek ons ook op tijdens het Vakevent; “Veilig werkt beter” in Den Bosch. Via de website kun je gratis kaarten krijgen!

Subcontractors wordt wakker;

1. ZZP – Volgend jaar met NIWO ga je er echt financieel op achteruit, denken wij – Zelfs al zou je die € 100 krijgen – Hoe ga je je vervanging regelen? – Krijg je een VAR? – Gaat PostNL je wel nog 5 dagen werk aanbieden? – Of misschien maar 2 of 3, wat dan?

2. ZMP – Wellicht ben je nu tevreden met de omzet – Wij denken je dat niet 100% volgens NIWO regels kan doen – PostNL lobby ‘d hard voor de NIWO-light – Binnenkort komt er weer n goedkope ZZP-er met “NIWO light” die goedkoper is als jij. Begint het hele spel weer opnieuw!

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button